[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
مقالات در انتظار انتشار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
rss
UniRSS
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای عباسیان

شهره حسین پور طولازدهی، دکتر حسن رضا زین آبادی، دکتر بیژن عبدالهی، دکتر حسین عباسیان،
دوره ۳۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

 
هدف مطالعه حاضر، تبیین فرآیند آموزش و یادگیری پژوهش- محور بر اساس دانش حرفه­‌ای افراد صاحب­نظر در حوزه تعلیم و تربیت، به ویژه پژوهش، برای تعیین نشانگرهای فرآیند این نوع آموزش در مدارس است. در این پژوهش دو سؤال اساسی مطرح بوده است. سؤال اول،  نشانگان آموزش و یادگیری پژوهش- محور کدام اند و در قالب چه ابعادی قابل تبیین هستند؟ سؤال دوم، براساس نشانگان و ابعاد شناسایی شده، چه مدلی را می­توان ارائه نمود؟ رویکرد پژوهش، رویکرد کیفی است که با بهره‌­گیری از راهبرد پدیدارنگاری تنظیم شده است. مشارکت کنندگان در این مطالعه ۲۵ نفر از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان، کارشناسان حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش، مدیران پژوهش­‌سراهای دانش آموزی شهر تهران و معلمان موفق بودند که به شیوۀ نمونه­‌گیری هدفمند و با روش گلوله برفی تا مرز اشباع نظری انتخاب شدند. داده‌­ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساخت­‌یافته گرد­آوری شدند. برای تعیین روایی از مثلث­‌سازی منابع داده‌­ها برای غلبه بر سوگیریهای ذاتی ناشی از به­‌کار­گرفتن یک منبع در مطالعات استفاده شد. برای تعیین پایایی، روش پایایی توافق میان دو کدگذار به­‌کارگرفته شد. روش تحلیل داده­‌ها، تحلیل محتوای استقرایی با بهره‌­گیری از کدگذاری در سه سطح باز، محوری و انتخابی بود. بر اساس نتایج به دست آمده چهار بعد برای آموزش و یادگیری پژوهش- محور تعیین شد: آموزش(تدریس) پژوهش- محور، یادگیری و تکالیف یادگیری پژوهش- محور، ارتباطات و دسترسیها و تشویق. هر یک از این ابعاد در بردارندۀ نشانگرهایی است که در پژوهش به تفصیل به آنها پرداخته شده است.




اعظم ملایی‌نژاد، دکتر حسن رضا زین آبادی، دکتر علیرضا کیامنش، دکتر حسین عباسیان،
دوره ۳۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

این مطالعه با هدف شناسایی  نیازهای آموزشی والدین دانش‌آموزان دورۀ ابتدایی در حوزه سلامت جسمانی انجام شده است. روش پژوهش ترکیبی و از نوع اکتشافی و در بخش کیفی از نوع تحلیل محتوای کیفی استقرایی است. نمونه موردنظر از میان  صاحب­نظران و کارشناسان موضوعی با روش گلوله برفی و به صورت هدفمند انتخاب شده و ابزار در این مرحله مصاحبه باز بوده است  که تا دستیابی به مرحله اشباع انجام شده است. در بخش کمّی، این مطالعه از نوع پیمایشی و  از نظر هدف، از نوع پژوهش کاربردی است. درمجموع ۳۰۰ مدیر، ۱۸۰۰ معلم و ۳۶۰۰ ولی دانش آموز از ۱۰ استان نمونه این پژوهش بودند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق‌ساخته است که براساس نتایج حاصل از بخش کیفی طراحی و روایی آن کسب شده و پایایی پرسشنامه نیز ۰/۹۶ محاسبه و سپس میان نمونه آماری اجرا شده است. در این مطالعه ابعاد و نشانگرهای سلامت جسمانی شناسایی شده است. یافته­‌ها نشان می­دهند که پاسخگویان همۀ گویه­‌ها، نشانگرها و ابعاد را در حد زیاد و خیلی زیاد مورد نیاز دانسته‌اند. اولویت‌بندی نیازها همچنین از دیدگاه مدیران و معلمان یکسان بوده است، اما میان نظرات مدیران و والدین و نظرات معلمان و والدین تفاوت معنادار وجود دارد. اولویت نیازها از دیدگاه هر سه گروه به ترتیب ۱. نیازهای بهداشتی، ۲. نیازهای تغذیه و ۳. نیازهای مهارتهای حرکتی است.
 
 
دکتر حسین عباسیان، مهدیه رضاویسی،
دوره ۳۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی رفتار شهروندی ­فردی در رابطه میان خوش­‌بینی تحصیلی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش معلمان زن مناطق آموزش و پرورش شهر کرج بوده اند که از میان آنها تعداد ۱۱۳ نفر به روش نمونه­‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. داده‌­ها با تکمیل پرسشنامه خوش­‌بینی تحصیلی معلم بییِرد و همکاران (۲۰۱۰) و پرسشنامه رفتار شهروندی فردی شوابسکی (۲۰۱۴) گردآوری شده اند. پیشرفت تحصیلی براساس نمرات دروس ریاضی و علوم دانش آموزان پایه سوم راهنمایی در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ مورد  اندازه‌­گیری قرار گرفت. پس از بررسی پایایی، روایی سازه پرسشنامه و الگوی اندازه­‌گیری از طریق تحلیل عامل تأییدی تأیید شده است. داده­‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته و پس از آن در بخش الگوی معادله ساختاری اثرات مستقیم و غیر مستقیم خوش‌­بینی تحصیلی­ معلم و متغیر میانجی بر پیشرفت تحصیلی در قالب الگوی مفروض تحلیل شده اند. نتایج پژوهش نشان داد که در الگوی مفروض، خوش­‌بینی تحصیلی به صورت غیرمستقیم از طریق رفتار شهروندی فردی بر پیشرفت تحصیلی تاثیر دارد و همچنین رفتار شهروندی­ فردی اثر مستقیم و معناداری بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد.
 
 

صفحه 1 از 1     

فصلنامه تعلیم و تربیت Quarterly Journal of Education
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700